2015. február 20., péntek

Tojásrántotta gazdagon baconnel, virslivel

Kedves Atkinsesek és mindenki, aki a szénhidrát-bevitel csökkentésére törekszik! Mit szólnátok egy igazán tartalmas tojásrántottához reggelire vagy vacsorára? Neeem, nem a hagyományos hagymás tojásra gondolok; annál azért egy picit többre. Mivel több? Gyakorlatilag bármilyen húsfélével és sajttal, amit csak megkívánunk! Nézzünk egy összeállítást, ami az egyszerű rántottát egy villámgyorsan elkészíthető egytálétellé teszi!


Hozzávalók:


  • 6 tojás
  • 1 fej vörös- vagy lilahagyma
  • 4 db sajtos virsli
  • 100 g szeletelt bacon szalonna
  • Trappista sajt
  • Bors
  • 1 evőkanál olaj
  • Pirospaprika (tálaláshoz, díszítéshez)
  • Amit még bele lehet tenni: kolbászkarikák, sonkakockák, füstölt szalonna, gomba, paprika, paradicsom (mielőtt azonban a lecsó irányába kanyarítjuk a rántottát, azért figyeljünk oda, mert a zöldségek észrevétlenül megdobják az étel szénhidrát tartalmát)


Elkészítés:



Az apró kockákra vágott hagymát pirítsuk üvegesre kevés olajon, majd adjuk hozzá a vékony csíkokra vágott bacont és azt nem túl szárazra süssük meg. Közben főzzük meg a virsliket, majd vágjuk őket vékony karikákra és adjuk a hagymás baconhöz. Pirítsuk tovább az egészet még néhány percig, amíg a virsli is enyhén megpirul. Ezalatt a tojásokat jól verjük fel egy tálkában, majd öntsük a serpenyőbe a többi hozzávalóra és jól süssük össze az egészet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. (A sóval vigyázzunk, mert a bacon jól megízesíti az egészet.) Tálaláskor szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal és pirospaprikával.

Tipp: Ha a gyomrunk számára megterhelő lenne ez az étel kenyér nélkül, javaslom, hogy 1-2 szelet rozsos Abonett kenyeret együnk mellé (ezt az Atkins diéta 1. szakaszában járók is fogyaszthatják, mert 3,2 g szénhidrátot tartalmaz szeletenként).

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése