2015. február 18., szerda

Tökéletes görög saláta

Íme a (szerintem) tökéletes görög saláta receptje! Ez az egyik kedvenc köretem sült húsok mellé. A képen nem látható olíva bogyó (mert mi nem vagyunk odáig érte...); de a hozzávalókban szerepel, hiszen az eredeti recept alapján ez épp oly' elengedhetetlen része a görög salátának, mint a feta sajt.


Hozzávalók:


  • 4 kisebb/közepes paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 4 kis fej lilahagyma
  • 125 g feta sajt (vagy krémfehérsajt) 
  • 20 dkg olajbogyó


  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó


Elkészítés:



Kezdjük az öntettel! Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót. (Itt megjegyezném, hogy készítettem már csak oregánóval és csak bazsalikommal is - mindkettő működik. Szóval nem gond, ha éppen nincs otthon mindkettő.) Hűtőben hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek.

Közben a megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverjük őket össze. Adjuk hozzá a kimagozott olíva bogyókat is. A feta sajtot is vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra majd óvatosan keverjük a zöldségekhez. Ezután öntsük az öntetet a salátára, majd keverjük (vagy inkább csak rázzuk) össze az egészet óvatosan. Tálaljuk frissen! (Ízlés szerint - és idő függvényében hagyhatjuk állni a kész salátát 1-2 órán át, úgy jobban összeérnek az ízek.)

Megjegyzés: A feta sajtot nem feltétlenül kell belekeverni a zöldségekbe - ízlés dolga. Tálalhatjuk a salátát úgy is, hogy az öntettel összekavart zöldségek tetejére helyezünk pár szelet fetát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése