2015. március 3., kedd

Aszalt szilvával, sajttal töltött csirkemell bacon bundában

Ennek az ételnek a különlegessége az aszalt szilva nem mindennapi ízvilága, amely igazán egyedivé teszi ezt a töltött csirkemellet. A szénhidrátmentes bacon "bunda" - amellett, hogy tökéletesen helyettesíti a panírt - markánsan ízesíti az egész ételt. Bármilyen zöldségkörethez szívesen ajánlom! 



Hozzávalók:


  • 1 nagyobb (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
  • 10-15 dkg magozott aszalt szilva
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • Olaj

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágjuk nagyobb, de vékony szeletekre, klopfoljuk ki, majd picit sózzuk be őket. Minden csirkemell közepére tegyünk egy csík sajtot, illetve 1-2 szem aszalt szilvát (attól függően, hogy mekkora a hús). Göngyöljük fel a csirkemellet úgy, hogy a hús jól eltakarja a tölteléket. (Ha szükséges, fogpiszkálók segítségével rögzítsük a húst.) A megtöltött csirkemelleket csomagjuk 1-2 szelet bacon szalonnába, majd helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Alufólia alatt süssük - sütőtől függően - 20-30 percig, majd addig pirítsuk, amíg a bacon szép piros nem lesz. (Közben egyszer fordítsuk meg, hogy minden oldalról jól megpiruljon.)

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése