2015. március 19., csütörtök

"Atkins édesség" #8 - Lisztmentes kakaós piskótatekercs túrókrémmel töltve

Mmm, piskótatekercs... Na, ez pont az a sütemény, amely az Atkins diéta alatt kerülendő! De nem ez! Ez a kakaós-túrós piskóta ugyanis liszt felhasználása nélkül készül, így a teljes adag mindössze 16,5 g szénhidrátot tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy - egy 35-40 cm-es piskótarúddal és mondjuk 20 szelettel számolva - egy adag kevesebb, mint 1 g ch-t tartalmaz. Nemcsak nasiként, hanem egy bögre gyümölcstea mellé akár reggeliként is ajánlom.



Hozzávalók:


  • 4 db tojás
  • 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 4 evőkanál eritritol

  • 18 dkg félzsíros túró
  • 2 evőkanál natúr joghurt
  • 3-4 evőkanál eritritol
  • 1 citrom


Elkészítés:

Először a "piskótatésztát" készítsük el. Válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját keverjük jól össze az eritritollal és a kakaóporral; a fehérjét pedig egy csipet sóval verjük kemény habbá. A habot egy fakanál segítségével forgassuk bele könnyedén, óvatosan a kakaós keverékbe. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt, kisebb méretű tepsibe és a tetejét igazítsuk simára. Kb. ujjnyi vastag tésztára lesz szükségünk. 180 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban süssük a tésztát kb. 30 percig. (A sütő ajtaját 10 percig ne nyissuk ki, mert a tészta könnyen összeesik. Próbatűvel megszúrjuk a közepét, s ha az teljesen száraz, a tészta készen van. A kész tészta tapintása rugalmas, a teteje nem horpad be.)

Sütés után borítsuk tiszta konyharuhára a tésztát, a sütőpapírt húzzuk le róla, majd a tésztát - a ruha segítségével - többször göngyöljük ki és be. Összegöngyölve hagyjuk kihűlni.

Időközben készítsük el a tölteléket. Keverjük össze a túrót, a joghurtot, az eritritolt és a citrom reszelt héját. Óvatosan csavarjuk ki a kihűlt piskótatekercset, töltsük meg a túrós masszával, majd tekerjük vissza. Ezt követően lehet is szeletelni a piskótakercset!

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Ihlette: http://www.nosalty.hu/recept/szenhidratmentes-turos-piskotatekercs


10 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök! :) Jó étvágyat hozzá!

    VálaszTörlés
  2. Tegnap este készítettem el, de már el is fogyott! :D

    VálaszTörlés
  3. Az eritritol-t mivel lehet helyettesíteni? Bio nádcukor megfelelő? Várandósként kerülnék az eritritol-t. A helyettesítési mennyiség is érdekelne, előre is nagyon köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt egy jó kis teszt, talán ez hasznos lesz a számodra :) http://m.divany.hu/eletmod/2012/09/12/alternativ_edesitok/?rnd=350

      Törlés
    2. Itt egy jó kis teszt, talán ez hasznos lesz a számodra :) http://m.divany.hu/eletmod/2012/09/12/alternativ_edesitok/?rnd=350

      Törlés
  4. Mért nem jó az atkins diéta közben?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A hagyományos piskóta liszt és cukor felhasználásával készül, ami nagyon megemeli a széndhidráttartalmát. Ez a változat liszt - és cukormentes, így minimális széndhidráttartalma miatt Atkins-diétázóknak is ajánlott! :)

      Törlés
    2. A hagyományos piskóta liszt és cukor felhasználásával készül, ami nagyon megemeli a széndhidráttartalmát. Ez a változat liszt - és cukormentes, így minimális széndhidráttartalma miatt Atkins-diétázóknak is ajánlott! :)

      Törlés
    3. Elkészítettem szülinapi finomságnak ! Nagy sikerélményt adott a recept ,könnyű volt elkészíteni,remek lett és finom ! Köszönöm a receptet,örülök,hogy megtaláltalak,jó kaják vannak,
      a diétámat segítik és jót tesz a családnak is!

      Törlés