2015. március 2., hétfő

Baconos-májas rakott csirkebatyuk muffinformában

Ez a recept tökéletesen beilleszthető az Atkins diétába. 1-1 kis "csirkebatyu" minimális szénhidrátot tartalmaz; a gondosan összepárosított hozzávalóknak köszönhetően azonban annál izgalmasabb ízélményt nyújt. Gyakorlatilag bármilyen zöldségkörethez kiváló. És ami szintén nem elhanyagolható: gyorsan és egyszerűen elkészíthető!


Hozzávalók (12 db muffinhoz):


  • 12 fél (vagy 6 egész) csirkemáj
  • 30 dkg csirkemellfilé (1 kisebb egész vagy két nagyobb fél)
  • 15-20 dkg szeletelt bacon (12 szelet)
  • 1 pohár tejföl
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 1 tojássárgája
  • 1 csipet bors
  • 1 csipet ételízesítő

Elkészítés:

A tejfölt keverjük össze az ételízesítővel és a borssal, majd reszeljük bele a fokhagymát. Keverjük hozzá a sajtot, az apró kockára vágott lilahagymát és a tojássárgáját. A csirkemellet vágjuk vékony csíkokra, majd keverjük bele a tejfölös masszába. A baconszeletekkel béleljük ki a muffin formákat (minden lyukba 1-1 szelet bacont helyezzünk), majd kanalazzuk a formákba a tejfölös csirkemellet és tegyünk mindegyik tetejére fél-fél csirkemájat. Végül hajtsuk a bacont a csirkemájra. Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig süssük.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése