2015. március 4., szerda

"Atkins édesség" #6 - Túrógombóc szénhidrátszegényen

Ennek a diétás túrógombócnak a fogyasztása inkább az Atkins diéta 2. szakaszától ajánlott. Én legutóbb ebédre készítettem el - így akár főételként, akár édes nassolnivalóként is megállja a helyét ez a csodafinom diétás túrógombóc. A teljes adag szénhidráttartalma kb. 65 g, ami azt jelenti, hogy 1 gombóc kb. 4,1 g ch-t tartalmaz.



Hozzávalók (16 db-hoz):

  • 50 dkg zsírszegény túró 
  • 2 tojás 
  • Eritritol ízlés szerint (kb. 4 dkg)
  • 7 dkg zabkorpa (a gombócba)
  • 2 evőkanál olaj
  • 7 dkg zabkorpa (beleforgatni)
  • Tejföl
  • Eritritol ízlés szerint (tejfölbe)
  • Fahéj

 

 Elkészítés:

Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, majd a habot óvatosan keverjük a túrós masszához. Pihentessük min. 1,5 órán át hűtőben, majd nedves kézzel formázzunk belőle kis gombócokat. (Felhasználásig tartsuk hűtőben a gombócokat.) Tegyük a gombócokat enyhén sós forrásban lévő vízbe; majd kb. 5 perc alatt főzzük ki őket. (Miután feljönnek a víz tetejére, még kb. 2 percig kell főzni.) Közben az olajon pirítsuk aranybarnára a maradék zabkorpát, s forgassuk bele a kifőtt, lecsöpögtetett gombócokat. Tálaláskor eritritollal ízlés szerint édesített tejfölt adjunk a gombócok mellé, majd szórjuk meg az egészet egy pici fahéjjal.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)


2 megjegyzés: