2015. március 25., szerda

Tejszínes hagymakrémleves pirított mogyoróval

Egy illatosan gőzölgő hagymakrémlevesnek nehéz ellenállni... De hát miért is kellene?! Még az Atkins diétázóknak sem. Csak ügyelni kell a napi szénhidrát-bevitelre (főleg a fogyókúra 1. fázisában), ugyanis a sok hagyma igencsak megemeli ennek a levesnek a ch-tartalmát. (A teljes adag hozzávetőlegesen 60 g szénhidrátot tartalmaz; tehát - 6 adaggal számolva - egy tányér leves kb. 10 g ch-t tartalmaz.) Pirított kenyérkocka helyett tálaljunk hozzá pirított mogyorókockákat vagy szeletelt mandulát. Isteni finom lesz!


Hozzávalók (4-6 adag):

  • 50 dkg vöröshagyma (kb. 6 kisebb)
  • 1 szál póréhagyma (kb. 8 dkg)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 2 db erőleves-kocka
  • 3 evőkanál 20 %-os főzőtejszín
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • Bors
  • Mogyoró (vagy mandula) (kb. 50 g)


Elkészítés:

A megtisztított vörös- és póréhagymát karikázzuk fel, a fokhagymát pedig aprítsuk finomra. Az összes hagymát fedő alatt, kis lángon pároljuk üvegesre 2-3 evőkanál olajon. Engedjük fel kb. 1,3 liter vízzel, majd tegyük bele az erőleves-kockákat, és adjunk hozzá ízlés szerint sót és frissen őrölt borsot. Forraljuk jól össze, majd botmixer segítségével turmixoljuk össze. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt, majd forraljuk fel ismét. Közben a mogyorót törjük apró darabokra (vagy használjunk szeletelt mogyorót/mandulát) és pirítsuk meg. Tálaláskor szórjuk meg a levest mogyoróval és reszlelt sajttal.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése