2015. április 8., szerda

Hawaii csirkemell (ananászos sült csirke)

Az ananásznak számos jótékony hatása ismert: amellett, hogy kifejezetten gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, általánosan elfogadott a zsírégető hatása is. Ezért a diéta alatt is bátran fogyasszuk, hiszen csirkemellel kombinálva is kiváló! Érdemes azonban nyers, feldogozatlan formában megvásárolni, a konzerv ananász szénhidráttartalma ugyanis sokszorosa a feldolgozatlan gyümölcs ch tartalmának!


Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell 
  • 1 egész ananász 
  • 20 dkg reszelt trappista sajt 
  • 15 dkg csirkemell sonka
  • Szárnyas fűszerkeverék 
  • Olaj
  • Margarin

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágjuk vékony szeletekre; a megpucolt ananászt pedig szeleteljük fel kb. 0,5 cm vastag karikákra. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd szárnyas fűszerkeverékkel szórjuk meg mindkét oldalukat. Ezután gyors elősütés következik: a szeleteket kevés olajon süssük fehéredésig egy serpenyőben. Ezt követően helyezzük a csirkemelleket szorosan egymás mellé egy margarinnal kikent tepsibe (vagy jénai tálba), majd minden hússzeletre tegyünk 1 szelet sonkát, illetve 1-2 szelet ananászt, és végül szórjuk meg az egészet reszelt sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig alufóliával letakarva, majd további 10-15 percig fólia nélkül (a sajt olvadásáig) süssük.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

2 megjegyzés:

  1. Ezt nagyon szeretem, jól néz ki. :)

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :) Nekem az ananászos az egyik kedvenc gyümölccsel készülő csirkeételem!

    VálaszTörlés