2015. április 20., hétfő

Kaliforniai paprikás sajtos sertéskaraj

A kaliforniai paprika - különleges ízvilága és színezete miatt - egy sokak által kedvelt, kimagaslóan egészséges zöldségféle. Amellett, hogy igen alacsony a kalóriatartalma, C-vitaminban rendkívül gazdag. Kiváló E- és B6-vitaminforrás, valamint - egyéb jótékony tulajdonságai mellett - gyulladáscsökkentő hatása is ismert. Gyümölcsösen édeskés íze igazán harmonikussá teszi ezt az egyébként egyszerű fűszerezésű sertésételt.


Hozzávalók (12-14 szelethez):

  • 1,5 kg karaj
  • Só 
  • Bors
  • 20 dkg szeletelt bacon (hússzeletenként egy szelet bacon)
  • 1 db kaliforniai paprika (piros vagy zöld színű, de lehet vegyes is)
  • 25 dkg reszelt trappista sajt 
  • Libazsír


Elkészítés:

Szeleteljük fel a sertéskarajt, klopfoljuk ki, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Kevés olajon egy serpenyőben pirítsuk fehéredésig a szeletek mindkét oldalát. Helyezzük zsírozott tepsibe a hússzeleteket szépen egymás mellé, majd mindegyikre tegyünk egy-egy bacon szeletet. (Érdemes egy szelet húsra egy szelet bacon-t ráhajtogatni.) Ezután szórjuk meg a hússzeleteket vékony csíkokra vágott kaliforniai paprikával, ezt követően pedig reszelt sajttal. Alufóliával letakarva kb. 30 percig, majd a fóliát levéve további 20-30 percig süssük, amíg a sajt aranybarnára pirul a tetején.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése