2015. május 22., péntek

Négysajtos csirkemell (csirke quattro formaggi mártással)

Az Olaszországot idéző, illatos négysajtos csirkemell (quattro formaggi szósszal) egy nagyon egyszerű, ámde annál izgalmasabb ízvilágú étel. Olyan omlós, hogy az első falat után azon kaphatjuk magunkat, hogy szinte szétolvad a szánkban a husi... Köretként párolt zöldségek vagy zöldségpürék (pl. zellerpüré) illenek hozzá.


Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemellfilé 
  • 25-30 dkg sajt vegyesen, pl.:
    • 10 dkg trappista sajt (reszelve)
    • 10 dkg edami sajt (reszelve)
    • 5 dkg füstölt sajt (reszelve)
    • 3 dkg márvány sajt (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • Só 
  • Bors
  • Szerecsendió 
  • Kakukkfű 
  • Olaj vagy zsír

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágjuk vékony szeletekre. Klopfoljuk ki kissé a hússzeleteket, majd ízesítsük őket sóval, borssal ízlés szerint. Helyezzük a szeleteket olajjal vagy zsírral kikent tepsibe szorosan egymás mellé. 

Közben készítsük el a sajtmártást. A finomra aprított fokhagymát egy evőkanálnyi olajon dinszteljük meg (nagyon rövid ideig), majd adjuk hozzá a tejszínt. Miután felforrósodott a tejszín, adjuk hozzá a reszelt sajtokat, majd addig kevergessük, amíg el nem olvadnak a sajtok és homogén mártást nem kapunk. Ekkor ízesítsük sóval, frissen őrölt borssal, szerecsendióval és kakukkfűvel ízlés szerint. 

Végül öntsük a sajtmártást a csirkemell szeletekre. 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses módban, alufólia alatt süssük kb. 40 percig.

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése