2015. május 8., péntek

Tonhalfasírt (szénhidrátmentes)

Érdemes időnként beiktatni a tonhalat az étrendünkbe, hiszen kiváló fehérjeforrás, amely nélkülözhetetlen ásványi anyagokat, szelént, magnéziumot, B3-, B6-, B1- vitaminokat, valamint omega-3 zsírsavat tartalmaz. Íme egy recept, amely bemutatja, hogyan készítsünk tonhal konzervből gyorsan és egyszerűen szinte 0 g szénhidrátot tartalmazó halfasírtot. 



Hozzávalók:

  • 180-200 g töltőtömegű tonhal konzerv
  • Fél fej vöröshagyma 
  • 1 nagy gerezd fokhagyma 
  • 1 tojás 
  • Oregánó
  • Bors
  • Olaj

Elkészítés:



A tonhal konzervekről csöpögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a hagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a finomra aprított fokhagymát és a tojást, majd ízesítsük oregánóval, sóval és borssal ízlés szerint. Jól keverjük össze az egészet, majd formázzunk a halas masszából közepes méretű lapos fasírtokat. Forró olajban szépen süssük át a húspogácsák mindkét oldalát. 

Kellemes időtöltést, jó étvágyat kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése